BMW Lifestyle Shop

 

Çerez Politikası.

www.bmwshoponline.com İnternet Sitesi’nin kurucusu ve sağlayıcısı Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım A.Ş. veya bu siteyi işletmesi amacıyla desteği alınan şirketler İnternet Sitesi’ni kullanmanızı sağlamak ve deneyiminizi kişiselleştirmek amacıyla bilgisayarınıza “çerez” yerleştirebilirler. Çerez kullanmaksızın sitenin tüm işlevlerini etkin tutmamız ve sizin bunlardan yararlanmanız mümkün olmamaktadır.

 

Çerez Nedir?

“Çerez”, bilgisayarınıza bir ağ sunucusu vasıtasıyla gönderilebilen ve daha sonra tarayıcınız tarafından bilgisayarınızın sabit diskine kaydedilebilecek küçük bir veri parçasıdır. 

Çerezler kendi başlarına, kimliğinizi tespit etmede kullanılamazlar. Bir çerezde genellikle geldiği alanın adı, çerezin ömrü ve bir de değer bulunur. Bu değer genelde gelişigüzel bir şekilde üretilmiş bir sayıdır. Aynı amaçla kullandığımız etiket ve piksel gibi web işaretçileri ile çereze benzer teknolojiler gibi başka teknolojik yöntemler de vardır. Hepsi birlikte “çerezler” olarak adlandırılır.

 

Çerezler Nasıl Kullanılır?

Çerezler İnternet Sitesi ziyaretiniz sırasında bilgisayarınızın İnternet Sitesi tarafından tanınmasını sağlar ve çevrimiçi deneyiminizin sizin için uyarlanmasına ve sizin için daha kullanışlı hale gelmesine yardımcı olur. Çerezler ayrıca kullanıcıların sisteme daha verimli giriş yapabilmeleri, işlem geçmişlerini takip edebilmeleri ve oturumlar arasında bilgilerin saklanması ile ilintili olarak fayda gösterirler. 

Çerezlerden toplanan bilgiler İnternet Sitesi’nin fonksiyonunun geliştirilmesinde de kullanılabilir. Bu İnternet Sitesi’nde yer alabilecek reklamcılar ve/veya diğer içerik sağlayıcıları da bu İnternet Sitesi tarafından gönderilmeyen çerezler kullanabilirler. Bu gibi reklam veya içerik “kişiselleştirilmiş” reklamlar veya kullanıcıların ilgisini çekebilecek başka mesajlar sağlanması için işbu İnternet Sitesi’nin kullanıcılarının ilgilerini takip edip hedefleyen çerezler içerebilirler. Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım A.Ş.’nin bu çerezlere ilişkin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

 
Çerezler Vasıtasıyla Hangi Kişisel Verileriniz İşlenmektedir?

Çerezler vasıtasıyla İnternet Sitesi üzerindeki kullanım ve ziyaret alışkanlıklarınız, oturum bilgileriniz ve geçmiş işlemleriniz işlenir ve kullanılır. 

 

Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız Nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca çerezler vasıtasıyla işlenen kişisel verilerinize ilişkin aşağıdaki haklara sahip olursunuz:

- Kişisel verilerinizin islenip islenmediğini öğrenme, 

- Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, 

- Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 

- Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, 

- Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, 

- Kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme, 

- Düzeltme, silme veya yok etme işlemlerinin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 

- İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, 

- Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

 

Çerezler Nasıl Devre Dışı Bırakılır ve Devre Dışı Bırakmanın Etkisi Ne Olur? 

Çoğu İnternet tarayıcısı (Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Safari ve Firefox gibi) çerez aldığınızda veya çerezlerin gönderilmesini engellemeyi dilediğinizde sizi uyarabilecek özelliklere sahiptir. İnternet tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda, açık rızanız olmaksızın çerez saklanmasını önlemeniz mümkündür. İnternet tarayıcınızdaki “yardım” kısmında genelde çerez ayarlarıyla ilgili açıklamalar bulunmaktadır. Bu ayarları değiştirmek, size reklam gösterilmesini engellemez, fakat gösterilen reklamlar size daha az hitap eder hale gelebilir. 

Çerezler, www.bmwshoponline.com İnternet sitesinden mümkün olan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamak amacı taşır. Fakat bilgisayarınıza çerez almak istemiyorsanız İnternet tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezleri kolayca engelleyebilir veya yeni bir çerez aldığınızda size bildirilmesini sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte, çerezleri engellediğiniz takdirde İnternet sitemizin tüm interaktif ve kişiselleştirilmiş özelliklerini kullanamayabilirsiniz. Bu yüzden, siteden tam olarak yararlanmak, verdiğimiz hizmetlerin keyfini tam olarak sürebilmek için çerezleri engellememenizi öneririz. 

Çerezler hakkında daha fazla bilgi ve çerezlerin tarayıcınıza yüklenmesini engellemeye ilişkin ayrıntılı talimatlar için lütfen şuraya bakın: www.allaboutcookies.org  

 

Gizlilik ve İletişim

Kişisel verileriniz ile ilgili daha fazla bilgiye Gizlilik Politikası’nda ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca işbu Çerez Politikası’na ilişkin sorularınız için ve yukarıda bahsedilen haklarınızı kullanmak için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz:

Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım A.Ş. Adres :Firuzköy Bulvarı No: 21 34320 Avcılar/İstanbul Telefon0 212 412 00 00 

İşbu Çerez Politikası sunucular tarafından herhangi bir zaman düzeltilebilir, güncellenebilir veya üzerinde ekleme, çıkartma gibi her türlü değişiklik yapılabilir. Tüm değişiklikler burada ilan edilir ve aksi belirtilmedikçe burada bildirilen her türlü değişiklik anında yürürlüğe girer.